To project αφορά την ανέγερση νέας ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων με κολυμβητικές δεξαμενές σε οικόπεδο που βρίσκεται εν μέρη εντός του παραδοσιακού οικισμού Έξω γωνιάς και εν μέρη εκτός οικισμού.
Χαρακτηριστικό του οικοπέδου είναι οι έντονες κλίσεις,οι οποίες κυριαρχούν, ενώ το τυπικό της μορφολογίας του, με την ύπαρξη των άφθονων ξερολιθιών, δημιουργεί διαφορετικές και ενδιαφέρουσες ποιότητες. Σημειακά εντοπίζεται ένα έντονο στοιχείο κατακόρυφου βράχου που δίνει μια ιδιαίτερη αισθητική στη γεωμορφολογία του. Η βασική βλάστηση, κυριαρχούσα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, είναι η φραγκοσυκιά που αναπτύσσεται σε πυκνές συνεχείς ζώνες.

Το στοιχείο της τεθλασμένης γραμμής αποτελεί την κεντρική ιδέα του σχεδιασμού στο οικόπεδο. Σε επίπεδο κάτοψης, οριζόντιου άξονα, οι χαράξεις ακολουθούν τεθλασμένη πορεία με στόχο την κλιμακωτή ανάβαση. Αντίστοιχα, σε επίπεδο όψης, κατακόρυφου άξονα, η τεθλασμένη μεταφράζεται σε πέτρινα τοιχία που ενσωματώνουν χώρους, εντάσσοντας τους στην τοπογραφία του οικοπέδου και επαναφέροντας ένα στοιχείο που ενυπάρχει ήδη σε αυτό μέσω των ξερολιθιών που εντοπίζονται στην έκτασή του.
Λόγω της ιδιαίτερης μορφολογίας του εδάφους και της έντονης κλίσης του, ο σχεδιασμός του νέου συγκροτήματος έρχεται να ακολουθήσει την κλίση του φυσικού εδάφους και να συμφιλιώσει το νέο κτιριακό όγκο με το υπάρχον τοπίο. Για το λόγο αυτό μέρος του συγκροτήματος τοποθετείται υπόσκαφα αφήνοντας ανέπαφο το ανάγλυφο του εδάφους, ενώ η κλιμακωτή τοποθέτηση των επιμέρους κτιριακών ενοτήτων εξασφαλίζει πάντα ανεμπόδιστη θέα προς το θαλάσσιο μέτωπο.
Το προτεινόμενο ξενοδοχειακό συγκρότημα διαμορφώνεται λοιπόν από ένα σύνολο μικρών ορθογωνικών όγκων που ξεπροβάλλουν μέσα από τις γραμμικές ξερολιθιές, που άλλοτε αποτελούν κτιριακό όγκο και άλλοτε απλή διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Η πρόθεση για ένταξη στο φυσικό περιβάλλον οδήγησε στο σχεδιασμό υπόσκαφων κτισμάτων, τη δημιουργία φυτεμένων δωμάτων σε κτίρια που αναπτύσσονται υπό την μορφή γραμμικών ξερολιθιών που τελικά επικαλύπτονται από το φυσικό έδαφος λόγω της έντονης κλίσης του εδάφους, ενώ μεγάλο μέρος των κοινόχρηστων χώρων και βοηθητικών χώρων που απαιτούνται για την σωστή και εύρυθμη λειτουργία μια ξενοδοχειακής μονάδας 5 αστέρων, τοποθετήθηκαν σε υπόγειους χώρους προκειμένου να διατηρηθεί η ισορροπία μεταξύ του δομημένου και του φυσικού τοπίου.
Οι κοινόχρηστοι χώροι στο σύνολό τους τοποθετήθηκαν συγκεντρωμένοι στο βορειοδυτικό τμήμα του οικοπέδου όπου υπάρχει εύκολη πρόσβαση από τον κεντρικό δρόμο, ενώ οι κινήσεις σε αυτούς γίνεται τόσο μέσω υπαίθριων κλιμακωτών κινήσεων όσο και μέσω κατακόρυφων κινήσεων με ανελκυστήρες με σκοπό την εξυπηρέτηση και την ανεξαίρετη πρόσβασή τους από επισκέπτες με Αναπηρία.
Ακολουθώντας την παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική επιλέχθηκαν λευκοί όγκοι που πλαισιώνονται από το ξερό φυσικό περιβάλλον της Σαντορίνης, ενώ έντονες γραμμικές πέτρινες διαμορφώσεις διεύρυναν την ποικιλία στις υλικότητες, με τις πεζούλες και την ενσωμάτωση ξύλινων και μαύρων στοιχείων, να συνθέτουν με αισθητική ισορροπία το σύνολο της πρότασης και να δημιουργούν ευχάριστες οπτικές αντιθέσεις.