Στην καρδιά ενός παραθαλάσσιου παραδοσιακού οικισμού στη νοτιοανατολική Κέρκυρα, η εταιρεία μας ανέλαβε τη μετατροπή ενός ιστορικού ελαιοτριβείου σε έναν σύγχρονο παντοπωλείο που συνδυάζει την παράδοση με τη μοντέρνα αισθητική, προσφέροντας τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας σε ένα φιλόξενο και αυθεντικό περιβάλλον.
Το έργο αφορά την αρχιτεκτονική και εσωτερική αναδιαμόρφωση ενός τμήματος παλαιού αρχοντικού — ενός κτίσματος με έντονο ιστορικό αποτύπωμα, άρρηκτα συνδεδεμένου με την ταυτότητα του τόπου ήδη από την εποχή των Ανδηγαυών, στοιχείο που διαμορφώνει και τη βασική αφηγηματική και εμπορική ταυτότητα (brand identity) της νέας επιχείρησης
Τι αναλάβαμε:
- Concept & Αρχιτεκτονικό σχεδιασμό & μελέτη ανακαίνισης.
- Interior & exterior design με έμφαση στην ανάδειξη της αυθεντικής ταυτότητας του κτίσματος.
Concept: «Η ελιά ως σύμβολο συνέχειας»
Το νέο delicatessen παντοπωλείο θα στεγαστεί στον χώρο του παλιού ελαιοτριβείου, με στόχο να συνυπάρξει το παρελθόν και το παρόν. Τα αυθεντικά μηχανήματα διατηρούνται και εντάσσονται στον σχεδιασμό ως λειτουργικά ή εκθεσιακά στοιχεία, δημιουργώντας μια αυθεντική εμπειρία για τον επισκέπτη.
Το τελικό αποτέλεσμα αποσκοπεί στο να αποδώσει την ταυτότητα του χώρου με σεβασμό στην ιστορική του διαδρομή, αλλά ταυτόχρονα με μία σύγχρονη αισθητική, αναδεικνύοντας τόσο τον χαρακτήρα του ίδιου του κτιρίου όσο και την ποιότητα των τοπικών προϊόντων.
Το φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον της περιοχής, με το βαθύ βυζαντινό και μεσαιωνικό του υπόβαθρο, αποτελεί το ιδανικό πλαίσιο για τη δημιουργία ενός χώρου με έντονη ταυτότητα, τοπικότητα και ιστορικότητα. Το νέο delicatessen φιλοδοξεί να γίνει γαστρονομικό σημείο αναφοράς, προσφέροντας μια αυθεντική εμπειρία που ενώνει τη μνήμη του τόπου με τη σύγχρονη γεύση.