Ανακαίνιση Ξενοδοχείου | Διαδικασία & Κόστος

Στη ΜORPHÓ γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά πόσο απαιτητική διαδικασία είναι η ανακαίνιση ξενοδοχείου, κατά την οποία οι παράγοντες χρόνος και διαθέσιμα κεφάλαια οφείλουν να διαχειριστούν με μεγάλη προσοχή, ανεξάρτητα με την κλίμακα του έργου. Οι προκλήσεις της ανακαίνισης ξενοδοχείου είναι μεγάλες, καθώς χρειάζεται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη της επιχείρησης και από την άλλη στις ιδιαίτερες ανάγκες των πελατών της, που είναι και το κύριο ζητούμενο.

Η εταιρεία μας τα τελευταία 10 χρόνια εξειδικεύεται στην ίδρυση, την ανακαίνιση και την κατασκευή ξενοδοχείων. Όλη μας η εμπειρία, μας έχει διδάξει πως για να υλοποιηθεί ένα τουριστικό έργο με ασφάλεια πρέπει να έχουν προηγηθεί οι μελέτες που προδιαγράφουν με ακρίβεια το εκάστοτε έργο.

ανακαινιση ξενοδοχειου

Ανακαίνιση Ξενοδοχείου: Προσφέρετε μία ανανεωμένη εμπειρία διαμονής στους πελάτες σας!

Πριν την ανακαίνιση λοιπόν ενός ξενοδοχείου, είναι σημαντικό να γίνει μια ενδελεχής αξιολόγηση της συνολικής εμπειρίας του ταξιδιώτη, έτσι ώστε να καθοριστούν τα σημεία που χρήζουν βελτίωσης τόσο στο αισθητικό όσο και στο λειτουργικό κομμάτι του καταλύματος.

Οι Αρχιτέκτονες και Interior Designers της MORPHÓ, αναλαμβάνουν τον πλήρη σχεδιασμό για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου σας, δημιουργώντας εντυπωσιακά concept, με υψηλή λειτουργικότητα και αισθητική στοχεύοντας στην προδιαγραφή ξενοδοχείων, τα οποία θα ξεχωρίζουν για την συνολική τους εμπειρία στον επισκέπτη και το Place Identity τους.

Ανακαίνιση Ξενοδοχείου | Διαδικασία & Κόστος

Πώς μπορώ να κάνω ανακαίνιση στο ξενοδοχείο μου;

Στην ερώτηση «Πώς μπορώ να κάνω ανακαίνιση στο ξενοδοχείο μου» θα σας απαντήσουμε με ερωτήσεις…

  • Σας ενδιαφέρει να αλλάξετε μόνο τον εξοπλισμό;
  • Θέλετε να κάνετε εσωτερικές διαρρυθμίσεις όπως να αλλάξετε τα τετραγωνικά των δωματίων;
  • Θέλετε το ξενοδοχείο σας να αναβαθμιστεί σε αστέρια;
  • Σκέφτεστε την επέκταση;
  • Επιθυμείτε μια ολική ανακαίνιση και να αλλάξετε το target group των επισκεπτών;
  • Ποιος είναι ο τελικός σας στόχος; Η αύξηση των πωλήσεων;

H ανακαίνιση ξενοδοχείου είναι μία σύνθετη υπόθεση με ανταποδοτικά οφέλη στην επένδυση, η οποία θέτει τα θεμέλια για την ποιοτική βελτίωση του πελατολογίου της επιχείρησης σας.

Ποιά η διαδικασία για την ανακαίνιση ξενοδοχείου;

Στη ΜORPHÓ η ανακαίνιση ξενοδοχείου έχει έναν κεντρικό σκοπό, που δεν είναι άλλος από το να σας εξασφαλίσει υψηλότερης ποιότητας πελάτες και επισκέπτες πιστούς κι επαναλαμβανόμενους.

Για να επιτύχουμε αυτόν τον σκοπό, η ανακαίνιση ξενοδοχείου στη ΜORPHÓ ξεκινά με το πρώτο καθοριστικό βήμα της επικοινωνίας με τον ξενοδόχο και το “brief”, όπου καταγράφουμε τους επιχειρησιακούς του στόχους και αναλύουμε διεξοδικά τα δεδομένα της επιχείρησης. Η επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης είναι σημαντική για να καταλήξουμε σε ασφαλή συμπεράσματα για τις πραγματικές ανάγκες του ξενοδοχείου – εάν θα αφορά το επίπεδο της αισθητικής και της διακόσμησης ή και της αναπροσαρμογής των χώρων – και για το ποια θα είναι δυναμική του ξενοδοχείου στην τουριστική αγορά μετά την ανακαίνιση.

Κοινός στόχος της ΜORPHÓ και των επιχειρηματιών είναι το ξενοδοχείο μετά την ανακαίνιση να μην είναι μόνο μια επιχείρηση απλά βιώσιμη, αλλά η κερδοφορία της να αυξηθεί στο διπλάσιο μέσα από τις συνεχείς κρατήσεις δωματίων, που αντικατοπτρίζουν την ικανοποίηση πελατών.

Πόσο κοστίζει η ανακαίνιση ξενοδοχείου;

Με την ολοκλήρωση της τουριστικής σεζόν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ξεκινάνε να προγραμματίζουν τη βελτίωση των χώρων και των υπηρεσιών τους. Προκειμένου η ανακαίνιση ξενοδοχείου να αποφέρει άμεσα αποτελέσματα σημαντικό ρόλο παίζει η επιλογή των χώρων και των τμημάτων στα οποία θα γίνουν οι εργασίες, αν δηλαδή πρόκειται για ολική ή μερική ανακαίνιση.

Χωρίς να γνωρίζουμε τι αφορά η ανακαίνιση και χωρίς τις απαραίτητες μελέτες δεν μπορούμε να σας απαντήσουμε για το κόστος της ανακαίνισης. Ακόμα κι αν είχαμε δημιουργήσει πακέτα ανακαίνισης για ξενοδοχεία, οι αποκλίσεις στο τελικό κόστος του έργου είναι μεγάλες, καθώς εξαρτώνται από μία σειρά κρίσιμων παραμέτρων, οι οποίες απαντώνται στη μελέτη του έργου.

Προκειμένου η όλη πορεία του έργου να εξελιχθεί ομαλά, εξασφαλίζοντας εν τέλει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, απαραίτητη είναι η σωστή μελέτη και ο συντονισμός των ενεργειών. Με την ολοκλήρωση της μελέτης, ο πελάτης μας ξενοδόχος, έχει μία σαφή εικόνα του προϋπολογισμού του έργου και του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης.

εργα της Morpho σε ανακαινιση ξενοδοχειου

Ολική Ανακαίνιση Ξενοδοχείου

Η απόφαση του ξενοδόχου για μια ολική ανακαίνιση ξενοδοχείου είναι βαρυσήμαντη, καθώς η επένδυση θα πρέπει υλοποιηθεί εντός ενός δεσμευτικού χρονοδιαγράμματος και να αποσβεστεί το συντομότερο δυνατό.

Γι’ αυτό και οι έμπειροι συνεργάτες της ΜORPHÓ είναι εκείνοι που θα μπορέσουν να τον καθοδηγήσουν σωστά σε όλη την πορεία του έργου, αποφεύγοντας κάθε επικίνδυνη κατάσταση, που αφενός μπορεί να καθυστερήσει σημαντικά την ανακαίνιση, αφετέρου να αυξήσει κατακόρυφα το κόστος.

Η ομάδα της ΜORPHÓ αποτελείται από ένα σύνολο ειδικοτήτων Αρχιτέκτονες, Πολιτικούς Mηχανικούς, Μηχανολόγους, Designers, Project Managers, καλύπτοντας και προσεγγίζοντας έτσι κάθε έργο ολιστικά. «one stop shop philosophy».

Στάδια ολικής ανακαίνισης ξενοδοχείου

Επιγραμματικά τα στάδια για μια ολική ανακαίνιση είναι:

1. Αυτοψία μηχανικών στο ξενοδοχείο ώστε να γίνει πλήρης καταγραφή των αναγκών και αξιολόγηση της συνολικής εμπειρίας του ταξιδιώτη, έτσι ώστε να καθοριστούν τα σημεία που χρήζουν βελτίωσης τόσο στο αισθητικό όσο και στο λειτουργικό κομμάτι του καταλύματος.

2. Επιλογή νέου «Hotel Concept», ποια θα είναι η φιλοσοφία του νέου καταλύματος, η κεντρική ιδέα που θα προσελκύσει επισκέπτες από όλο τον κόσμο και θα το ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό»..

3. Αρχιτεκτονικά σχέδια (κατόψεις, όψεις, τομές), με τη νέα διαρρύθμιση των κύριων, βοηθητικών και κοινόχρηστων χώρων

4. Κατάθεση αδειών (Νέα Οικοδομική Άδεια, Αναθεώρηση ή μικρή κλίμακας) στην αρμόδια ΥΔΟΜ.

5. Μελέτη εσωτερικής διακόσμησης και μελέτης περιβάλλοντα χώρου.

Ολοκληρώνοντας το σύνολο των μελετών το κατασκευαστικό τμήμα της ΜORPHÓ αναλαμβάνει την υλοποίηση της κατασκευής.

  • Μελέτη εφαρμογής, κατασκευαστικά σχέδια
  • Ανάθεση κατασκευής
  • Υλοποίηση κατασκευαστικών εργασιών σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα
  • Παράδοση έργου

Μερική Ανακαίνιση Ξενοδοχείου

Η αναδιάρθρωση των χώρων και ο επανασχεδιασμός τους απαιτούν τεχνογνωσία και εμπειρία από την ομάδα που θα αναλάβει την μερική ανακαίνιση του ξενοδοχείου σας. Πάντα με γνώμονα την ασφάλεια, τη λειτουργικότητα και την υψηλή αισθητική η ομάδα των Αρχιτεκτόνων, Πολιτικών Mηχανικών, Μηχανολόγων, Designers, Project Managers της ΜORPHÓ αναλαμβάνει να δημιουργήσει για το ξενοδοχείο σας μία φρέσκια εικόνα μοναδικότητας, που οι επισκέπτες σας θα την λατρέψουν.

Η εκπόνηση της μελέτης για τη μερική ανακαίνιση ξενοδοχείου ενστερνίζεται την αισθητική φιλοσοφία του ξενοδόχου και τους επιχειρησιακούς στόχους του, συνδυάζοντας την εμπειρία της εξειδικευμένης ομάδας μας στις ανακαινίσεις ξενοδοχείων για τη βέλτιστη απόδοση της επένδυσης.

Στη ΜORPHÓ αναλαμβάνουμε τη μελέτη εσωτερικής διακόσμησης – interior design, έχοντας καταλήξει με την σχεδιαστική ομάδα στο νέο concept– interior design του ξενοδοχείου. Ο πελάτης ξενοδόχος παραλαμβάνει από εμάς τη λίστα BOQ «Bill of Quantities», δηλαδή, μια λεπτομερή λίστα υλικών και επίπλων, με συγκεκριμένες ποσότητες – τεμάχια, κωδικούς προϊόντων, προμηθευτές και εκτίμηση κόστους, ώστε να προχωρήσει με ασφάλεια στις αγορές εντός του προϋπολογισμού, που διαθέτει και έχει καθοριστεί κατά τη διάρκεια της μελέτης.

ΜORPHÓ, μετατρέπουμε τους επισκέπτες του ξενοδοχείου σας σε αφοσιωμένους κι επαναλαμβανόμενους πελάτες!

Ανακαίνιση Ξενοδοχείου – ΜORPHÓ

Για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου σας, την επιλογή του κατάλληλου concept με βάση το πελατειακό group που θέλετε να απευθυνθείτε και τη μέγιστη απόδοση της επένδυσής σας επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την ακόλουθη φόρμα. Σύντομα ένας εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει μαζί σας.