Ανακαίνιση Κατοικίας

Η ανακαίνιση μίας κατοικίας ή ενός διαμερίσματος αποτελεί μια πολύ απαιτητική διαδικασία κατά την οποία οι παράγοντες χρόνος και διαθέσιμα κεφάλαια οφείλουν να διαχειριστούν με μεγάλη προσοχή.

Στη MORPHÓ γνωρίζουμε πως ο ανασχεδιασμός κατοικιών – διαμερισμάτων είναι μια πολύπλευρη διαδικασία, στην οποία ο ιδιοκτήτης σε συνεργασία με την αρχιτεκτονική ομάδα θα πρέπει να προσδιορίσουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες των χρηστών.

Πριν την ανακαίνιση του ακινήτου, είναι σημαντικό να γίνει μια αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης, έτσι ώστε να καθοριστούν τα σημεία που χρήζουν βελτίωσης τόσο στο αισθητικό όσο και στο λειτουργικό της χρήσης.

Σε συνέχεια αυτής της διαδικασίας δίνονται κατευθύνσεις ως προς την διαχείριση των υφιστάμενων, την μορφοποίησή τους, την εξέλιξή τους ή ακόμη και την οριστική απομάκρυνση και αντικατάστασή τους.

Επίσης, στο στάδιο αυτό θα πραγματοποιηθεί έλεγχος της αρτιότητας και της νομιμότητας του ακινήτου.

Πριν την ανακαίνιση οι μελέτες που προδιαγράφουν το έργο είναι οι εξής:

Αρχιτεκτονική προμελέτη

Σε αυτό το στάδιο δημιουργούνται τα αρχιτεκτονικά σχέδια (κατόψεις-όψεις-τομές).

Λαμβάνετε την αρχιτεκτονική πρόταση μορφοποίησης των εσωτερικών χώρων της κατοικίας ή του διαμερίσματός σας,θέτοντας ως στόχο τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και τη δημιουργία συνεκτικού, λειτουργικού και ποιοτικού αποτελέσματος.

Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης

Η Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης εξετάζει τις τεχνικές προδιαγραφές του ακινήτου σας και να προτείνει όλους τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας για το ακίνητό σας.

Αναβαθμίζοντάς το ενεργειακά, όχι μόνο περιορίζετε τα δικά σας λειτουργικά έξοδα, αλλά προστατεύετε και το περιβάλλον για όλους μας.

Περιλαμβάνει σχέδια:

  • Βιοκλιματικό σχεδιασμό του κτηριακού κελύφους
  • Μείωση των απωλειών ενέργειας
  • Επιλογή κατάλληλων συστημάτων υψηλής απόδοσης, για την κάλυψη των αναγκών σε θέρμανση, ψύξη, κλιματισμό, φωτισμό, ζεστό νερό χρήσης με την κατά το δυνατόν ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας
  • Χρήση τεχνολογιών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως ηλιοθερμικά συστήματα, φωτοβολταϊκά συστήματα, γεωθερμικές αντλίες θερμότητας
  • Εφαρμογή διατάξεων αυτόματου ελέγχου της λειτουργίας των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων για τον περιορισμό της άσκοπης χρήσης τους.

– Interior Design

Η συγκεκριμένη μελέτη, αποτελεί μια δυναμική και διαδραστική διαδικασία μεταξύ των Designerτης MORPHÓ και του ιδιοκτήτη. Εφόσον προσδιοριστεί από τον ιδιοκτήτη το εύρος των διαθεσίμων κεφαλαίων η ομάδα του design, εκτελώντας αυστηρά τον προϋπολογισμό, στοχεύει στην βέλτιστη αναδιαμόρφωση των εσωτερικών χώρων, προτείνοντας λύσεις με βάση τις δικές σας ανάγκες και το προσωπικό σας στυλ, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να εκφράζει απόλυτα τη προσωπικότητα όλων των χρηστών.

Αναθεώρηση Οικοδομική Αδείας ή Άδεια Μικρής Κλίμακας για έγκριση εργασιών όπου απαιτείται.

Αναθεώρηση Οικοδομικής Αδείας θα προχωρήσουμε στις περιπτώσεις που τροποποιηθούν διαγράμματα ή αρχιτεκτονική μελέτη, ή μεταβληθούν ριζικά οι λοιπές μελέτες, ή αν απαιτούνται εγκρίσεις από άλλους φορείς.

Άδεια Μικρής Κλίμακας για έγκριση εργασιών απαιτείται σε περιπτώσεις όπως:

  • Εσωτερικές διαρρυθμίσεις, με την προϋπόθεση ότι δεν θίγονται τα στοιχεία του φέροντος οργανισμού του κτιρίου.
  • Κατασκευή φυτεμένων δωμάτων και φυτεμένων επιφανειών.
  • Τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης ή παθητικών ηλιακών συστημάτων στις εξωτερικές όψεις.
  • Συντήρηση και επισκευή στεγών με χρήση ικριωμάτων.
  • Αγωγοί αερισμού και λοιπές εγκαταστάσεις.
  • Εργασίες εξωτερικών χρωματισμών ή αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων ή επισκευή επιχρισμάτων ή επισκευή όψεων με χρήση ικριωμάτων.
  • Κατασκευή πέργκολας επιφάνειας άνω των πενήντα (50) τ.μ. σε ακάλυπτους χώρους, προκήπια, βεράντες ισογείων
  • Τοποθέτηση ασκεπούς δεξαμενής νερού ή πισίνας, μέγιστης επιφάνειας πενήντα (50) τ.μ.

*Σύμφωνα πάντα με τις διατάξεις που ισχύουν κατά το χρόνο έκδοσης της πράξης.

Ολοκληρώνοντας των σύνολο των μελετών δημιουργείται ο προϋπολογισμός του έργου, ο σχεδιασμός χρονοδιαγράμματος της κατασκευής και ο προσδιορισμός των εργασιών.

Στη MORPHÓ στόχος μας να ολοκληρωθεί επιτυχώς ένα έργο και να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες όλων των όλων των συμμετεχόντων. Τα έργα που αφορούν ιδιωτικές κατοικίες – διαμερίσματα αποτελούν μια πολύ ιδιαίτερη κατηγορία για εμάς καθώς είναι πολύ πολύτιμο να γνωρίζουμε ότι έχουμε αποτελέσει μέρος και έχουμε συνδράμει στο να αποκτήσετε το σπίτι που ονειρεύεστε.

Τι λένε οι πελάτες μας;

Η εμπειρία μου με την εξ αποστάσεως συνεργασία, όσο επίφοβο και αν μπορεί να χαρακτηριστεί το «εξ’ αποστάσεως» με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο. Η συχνότητα των διαδικτυακών ραντεβού, η προθυμία της ομάδας και η διαρκής ενημέρωση για τη πορεία των μελετών επί του project δεν μου άφησαν κανένα περιθώριο ανασφάλειας. Όλα λειτούργησαν υποδειγματικά και είμαι χιλιοευχαριστημένος από τη MORPHÓ.

Ανδρέας Στούπας

Είχα πρωτοδεί την εταιρία στα social, ήθελα να εκσυγχρονιστεί το κατάλυμά μου, να αναβαθμιστεί, ήρθα σε επαφή με την εταιρεία και πραγματικά η επιλογή με δικαίωσε. Με την Αρχιτεκτονική πρόταση της MORPHÓ για την Ανακαίνιση και το Interior Design, καταφέραμε να αλλάξουμε κατηγορία και με την έγκριση σαφώς του ΕΟΤ, το ΑΚΤΑΙΟΝ πλέον είναι 3* Boutique Hotel!

Διονύσης Λογοθέτης «Ιδιοκτήτης του  Aktaion Beach Boutique Hotel &Spa»

Η συνεργασία μας με την εταιρία MORPHÓ για την αρχιτεκτονική μελέτη και ανακαίνιση του Parian Boutique Hotel ήταν άψογη. Είχαμε μονίμως την υποστήριξη και βοήθεια τους στην πραγματοποίηση της ανακαίνισης, σε ότι πρόβλημα παρουσιάστηκε. Τηρήθηκαν όλα τα χρονοδιαγράμματα τα οποία είχαμε θέσει και το αποτέλεσμα στο τέλος της ανακαίνισης ήταν όπως ακριβώς το είχαν σχεδιάσει και είχαμε οραματιστεί.

Γιάννης Κονταράτος «Ιδιοκτήτης του Parian Boutique Hotel»