Οικοδομική Άδεια για Κατοικία

Σπίτι μου, Σπιτάκι μου. Όλοι ονειρευόμαστε πως θα μοιάζει το σπίτι των ονείρων μας. Αν θα έχει μια μεγάλη κρεβατοκάμαρα με ένα κομψό κρεβάτι, ή ένα ευρύχωρο καθιστικό με μοντέρνα έπιπλα, αν θα έχει μεγάλες βεράντες.

Στη MORPHÓ γνωρίζουμε πως ο σχεδιασμός κατοικιών είναι μια πολύπλευρη διαδικασία, στην οποία ο ιδιοκτήτης σε συνεργασία με την αρχιτεκτονική ομάδα θα πρέπει να προσδιορίσουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες των χρηστών.

Στη MORPHÓ μελετώντας τη φύση του κάθε έργου, τις προδιαγεγραμμένες ανάγκες, αλλά και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών, αναλαμβάνουμε τον πλήρη αρχιτεκτονικό σχεδιασμό αλλά και τις οριστικές μελέτες για την έκδοση οικοδομικής αδείας, φροντίζοντας ώστε να προσφέρει ένα αποτέλεσμα που όχι μόνο έχει υψηλή αισθητική, αλλά να εξυπηρετεί όλες τις σύγχρονες ανάγκες των χρηστών της.

Εμπιστευτείτε την αρχιτεκτονική ομάδα της MORPHÓ και σχεδιάστε το μέλλον μαζί μας.

Στο πρώτο στάδιο της Αρχιτεκτονική Προμελέτης ο αρχιτέκτονας πραγματοποιεί την γνωμάτευση του οικοπέδου ή του υφιστάμενου κτίσματος και διερευνά τις θεάσεις, τις ποιότητες της τοποθεσίας, σε υφιστάμενο κτίσμα τον έλεγχο της φέρουσας δομής της οικοδομής, καθώς και τους όρους δόμησης. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τις ανάγκες των χρηστών θα αποτελέσουν την αρχή της αρχιτεκτονικής δημιουργίας. Ξεκινώντας με προσχέδια τα οποία παρουσιάζονται στον επενδυτή και στη συνέχεια με τρισδιάστατες απεικονίσεις, οριστικοποιείται η πρόθεση της αρχιτεκτονικής μελέτης, η μορφή και οι λειτουργικοί χώροι του καταλύματος.

Ολοκληρώνοντας την αρχιτεκτονική προμελέτη προχωράμε στις Οριστικές Μελέτες για την Έκδοση Οικοδομικής Αδείας εφόσον πρόκειται για ανέγερση ή στην Αναθεώρηση Οικοδομικής Αδείας για υφιστάμενο κτίσμα.

Σε αυτό το στάδιο λαμβάνονται οι σχετικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες, η εκπόνηση των λοιπών οριστικών μελετών με σκοπό την οριστική αδειοδότηση για την έναρξη της κατασκευής του κτιρίου ή των κτιρίων. Στο εν λόγω στάδιο κατατίθεται φάκελος στην αρμόδια υπηρεσία δόμησης & σε λοιπές υπηρεσίες όπως (συμβούλιο αρχιτεκτονικής, εφορεία αρχαιοτήτων κτλ.) που θα περιέχει όλες τις απαραίτητες μελέτες για την πληρότητα του φακέλου όπως:

1. Διάγραμμα δόμησης

2. Οριστική Αρχιτεκτονική μελέτη

3. Οριστική Στατική μελέτη

4. Οριστική Μελέτη Η/Μ Εγκαταστάσεων

5. Οριστική Μελέτη Ύδρευσης & Αποχέτευσης

6. Μελέτη παθητικής πυροπροστασίας

7. Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης Κ.Εν.Α.Κ.

8. Μελέτη προσβασιμότητας

9. Χρονικός προγραμματισμός

10. Σχέδιο ασφάλειας και Υγείας Έργου

11. Προϋπολογισμός έργου

Η Έκδοση Οικοδομικής Αδείας ανήκει στην δικαιοδοσία και στην αποκλειστική ευθύνη της αρμόδιας ΥΔΟΜ.

Η Οικοδομική Άδεια για ανέγερση ισχύει για τέσσερα (4) έτη από τη χορήγησή της και αναθεωρείται, μετά τη λήξη της, για την παράταση της ισχύος της, ύστερα από αίτηση του δικαιούχου και κατόπιν αυτοψίας.

Σε Αναθεώρηση Οικοδομικής Αδείας θα προχωρήσουμε στις περιπτώσεις που τροποποιηθούν διαγράμματα ή αρχιτεκτονική μελέτη, ή μεταβληθούν ριζικά οι λοιπές μελέτες, ή αν απαιτούνται εγκρίσεις από άλλους φορείς.

Άδεια Μικρής Κλίμακας για έγκριση εργασιών απαιτείται σε περιπτώσεις όπως:

  • Εσωτερικές διαρρυθμίσεις, με την προϋπόθεση ότι δεν θίγονται τα στοιχεία του φέροντος οργανισμού του κτιρίου.
  • Κατασκευή φυτεμένων δωμάτων και φυτεμένων επιφανειών.
  • Τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης ή παθητικών ηλιακών συστημάτων στις εξωτερικές όψεις.
  • Συντήρηση και επισκευή στεγών με χρήση ικριωμάτων.
  • Αγωγοί αερισμού και λοιπές εγκαταστάσεις.
  • Εργασίες εξωτερικών χρωματισμών ή αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων ή επισκευή επιχρισμάτων ή επισκευή όψεων με χρήση ικριωμάτων.
  • Κατασκευή πέργκολας επιφάνειας άνω των πενήντα (50) τ.μ. σε ακάλυπτους χώρους, προκήπια, βεράντες ισογείων
  • Τοποθέτηση ασκεπούς δεξαμενής νερού ή πισίνας, μέγιστης επιφάνειας πενήντα (50) τ.μ.

*Σύμφωνα πάντα με τις διατάξεις που ισχύουν κατά το χρόνο έκδοσης της πράξης.

Στην MORPHÓ στόχος μας να ολοκληρωθεί επιτυχώς ένα έργο και να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις και οι προσδοκίες όλων των όλων των συμμετεχόντων. Τα έργα που αφορούν ιδιωτικές κατοικίες διαμερίσματα αποτελούν μια πολύ ιδιαίτερη κατηγορία για εμάς καθώς είναι πολύ πολύτιμο να γνωρίζουμε ότι έχουμε αποτελέσει μέρος και έχουμε συνδράμει στο να αποκτήσετε το σπίτι που ονειρεύεστε.

Τι λένε οι πελάτες μας;

Η εμπειρία μου με την εξ αποστάσεως συνεργασία, όσο επίφοβο και αν μπορεί να χαρακτηριστεί το «εξ’ αποστάσεως» με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο. Η συχνότητα των διαδικτυακών ραντεβού, η προθυμία της ομάδας και η διαρκής ενημέρωση για τη πορεία των μελετών επί του project δεν μου άφησαν κανένα περιθώριο ανασφάλειας. Όλα λειτούργησαν υποδειγματικά και είμαι χιλιοευχαριστημένος από τη MORPHÓ.

Ανδρέας Στούπας

Είχα πρωτοδεί την εταιρία στα social, ήθελα να εκσυγχρονιστεί το κατάλυμά μου, να αναβαθμιστεί, ήρθα σε επαφή με την εταιρεία και πραγματικά η επιλογή με δικαίωσε. Με την Αρχιτεκτονική πρόταση της MORPHÓ για την Ανακαίνιση και το Interior Design, καταφέραμε να αλλάξουμε κατηγορία και με την έγκριση σαφώς του ΕΟΤ, το ΑΚΤΑΙΟΝ πλέον είναι 3* Boutique Hotel!

Διονύσης Λογοθέτης «Ιδιοκτήτης του  Aktaion Beach Boutique Hotel &Spa»

Η συνεργασία μας με την εταιρία MORPHÓ για την αρχιτεκτονική μελέτη και ανακαίνιση του Parian Boutique Hotel ήταν άψογη. Είχαμε μονίμως την υποστήριξη και βοήθεια τους στην πραγματοποίηση της ανακαίνισης, σε ότι πρόβλημα παρουσιάστηκε. Τηρήθηκαν όλα τα χρονοδιαγράμματα τα οποία είχαμε θέσει και το αποτέλεσμα στο τέλος της ανακαίνισης ήταν όπως ακριβώς το είχαν σχεδιάσει και είχαμε οραματιστεί.

Γιάννης Κονταράτος «Ιδιοκτήτης του Parian Boutique Hotel»