Ανακαίνιση Ξενοδοχείου

Η ανακαίνιση ενός ξενοδοχείου αποτελεί μια πολύ απαιτητική διαδικασία κατά την οποία οι παράγοντες χρόνος και διαθέσιμα κεφάλαια οφείλουν να διαχειριστούν με μεγάλη προσοχή. Το ποιοτικό και αισθητικό αποτέλεσμα προϋποθέτει την επιλογή καταρτισμένων και έμπειρων μηχανικών που θα αναδείξουν και αναβαθμίσουν το κατάλυμα σας.

Πριν την ανακαίνιση λοιπόν ενός ξενοδοχείου, είναι σημαντικό να γίνει μια ενδελεχής αξιολόγηση της συνολικής εμπειρίας του ταξιδιώτη, έτσι ώστε να καθοριστούν τα σημεία που χρήζουν βελτίωσης τόσο στο αισθητικό όσο και στο λειτουργικό κομμάτι του καταλύματος. Σε συνέχεια αυτής της διαδικασίας δίνονται κατευθύνσεις ως προς την διαχείριση των υφιστάμενων, ττην μορφοποίησή τους, την εξέλιξή τους ή ακόμη και την οριστική απομάκρυνση και αντικατάστασή τους.

Πριν την ανακαίνιση ξενοδοχείου οι μελέτες που προδιαγράφουν το έργο είναι οι εξής:

Concept Design

Το Concept Σχεδιασμού ξενοδοχείου περιλαμβάνει τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την εσωτερική διακόσμηση. Αρχιτέκτονες, designers και επενδυτές δημιουργούν μια ξεχωριστή ιστορία που θα αποτελεί την εταιρική ταυτότητα – branding του ξενοδοχείου και θα δρομολογεί την εμπειρία του επισκέπτη.

Οι αρχιτέκτονες κατά το πρώτο στάδιο της μελέτης, διευρύνουν το concept σχεδιασμού αναφορικά με την επωνυμία και τα αστέρια του ξενοδοχείου, με σκοπό να διαμορφωθεί ένα αρχιτεκτονικό «σενάριο», πλήρως ενταγμένο στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, το οποίο θα δημιουργεί μια ολοκληρωμένη και ξεχωριστή χωρική εμπειρία στον επισκέπτη -χρήστη.

Αρχιτεκτονική προμελέτη

Σε αυτό το στάδιο δημιουργούνται τα αρχιτεκτονικά σχέδια (κατόψεις-όψεις-τομές).

Λαμβάνετε την αρχιτεκτονική πρόταση μορφοποίησης των εσωτερικών & εξωτερικών χώρων του ξενοδοχείου σας, θέτοντας ως στόχο τον πρωτοποριακό σχεδιασμό και τη δημιουργία συνεκτικού, λειτουργικού και ποιοτικού αποτελέσματος.

Interior Design ξενοδοχείου

O εσωτερικός σχεδιασμός ενός ξενοδοχείου, καθορίζει αναμφίβολα το μεγαλύτερο μέρος της εμπειρίας του επισκέπτη. Η συγκεκριμένη μελέτη, αποτελεί μια δυναμική και διαδραστική διαδικασία μεταξύ των ειδικών και του επενδυτή. Εφόσον προσδιοριστεί από τον επενδυτή το εύρος των διαθεσίμων κεφαλαίων η ομάδα του design, εκτελώντας αυστηρά τον προϋπολογισμό, στοχεύει στην βέλτιστη αποτύπωση της ταυτότητας του καταλύματος στους εσωτερικούς χώρους, προτείνοντας εξέχουσες λύσεις για το κατάλυμά σας. Μέσω φωτορεαλιστικών απεικονίσεων (render), ο επενδυτής έχει εικόνα του τελικού αποτελέσματος καθώς επίσης λαμβάνει και σαφή ποιοτικό και τιμολογιακό κατάλογο των υλικών και του σταθερού εξοπλισμού. Η εσωτερική διακόσμηση ακολουθεί τις νέες διεθνείς τάσεις και ”αναλαμβάνει” την οπτικοποίηση του ξενοδοχειακού concept.

Αναθεώρηση Οικοδομική Αδείας ή Άδεια Μικρής Κλίμακας

Αναθεώρηση Οικοδομικής Αδείας θα προχωρήσουμε στις περιπτώσεις που τροποποιηθούν διαγράμματα ή αρχιτεκτονική μελέτη, ή μεταβληθούν ριζικά οι λοιπές μελέτες, ή αν απαιτούνται εγκρίσεις από άλλους φορείς.

Άδεια Μικρής Κλίμακας για έγκριση εργασιών απαιτείται σε περιπτώσεις όπως:

– Εσωτερικές διαρρυθμίσεις, με την προϋπόθεση ότι δεν θίγονται τα στοιχεία του φέροντος οργανισμού του κτιρίου.

– Κατασκευή φυτεμένων δωμάτων και φυτεμένων επιφανειών.

– Τοποθέτηση εξωτερικής θερμομόνωσης ή παθητικών ηλιακών συστημάτων στις εξωτερικές όψεις.

– Συντήρηση και επισκευή στεγών με χρήση ικριωμάτων.

– Αγωγοί αερισμού και λοιπές εγκαταστάσεις.

– Εργασίες εξωτερικών χρωματισμών ή αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων ή επισκευή επιχρισμάτων ή επισκευή όψεων με χρήση ικριωμάτων.

– Κατασκευή πέργκολας επιφάνειας άνω των πενήντα (50) τ.μ. σε ακάλυπτους χώρους, προκήπια, βεράντες ισογείων

– Τοποθέτηση ασκεπούς δεξαμενής νερού ή πισίνας, μέγιστης επιφάνειας πενήντα (50) τ.μ.

*Σύμφωνα πάντα με τις διατάξεις που ισχύουν κατά το χρόνο έκδοσης της πράξης.

Ολοκληρώνοντας των σύνολο των μελετών δημιουργείται ο προϋπολογισμός του έργου για την ανακαίνιση ξενοδοχείου, ο σχεδιασμός χρονοδιαγράμματος της κατασκευής και ο προσδιορισμός των εργασιών.

Οι Αρχιτέκτονες και Interior Designers της MORPHÓ, αναλαμβάνουν τον πλήρη σχεδιασμό για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου σας, δημιουργώντας εντυπωσιακά concept, με υψηλή λειτουργικότητα και αισθητική. Έχοντας σημαντική εμπειρία στις ειδικές προδιαγραφές που απαιτεί ο σχεδιασμός ενός ξενοδοχείου (αφού πρέπει πάντα να προβλέπεται το smooth operation του καταλύματος και η ικανοποίηση του ταξιδιώτη), η σχεδιαστική ομάδα στοχεύει στην προδιαγραφή ξενοδοχείων που θα ξεχωρίζουν για την συνολική τους εμπειρία και το PlaceI dentity τους.

Τι λένε οι πελάτες μας;

Η εμπειρία μου με την εξ αποστάσεως συνεργασία, όσο επίφοβο και αν μπορεί να χαρακτηριστεί το «εξ’ αποστάσεως» με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο. Η συχνότητα των διαδικτυακών ραντεβού, η προθυμία της ομάδας και η διαρκής ενημέρωση για τη πορεία των μελετών επί του project δεν μου άφησαν κανένα περιθώριο ανασφάλειας. Όλα λειτούργησαν υποδειγματικά και είμαι χιλιοευχαριστημένος από τη MORPHÓ.

Ανδρέας Στούπας

Είχα πρωτοδεί την εταιρία στα social, ήθελα να εκσυγχρονιστεί το κατάλυμά μου, να αναβαθμιστεί, ήρθα σε επαφή με την εταιρεία και πραγματικά η επιλογή με δικαίωσε. Με την Αρχιτεκτονική πρόταση της MORPHÓ για την Ανακαίνιση και το Interior Design, καταφέραμε να αλλάξουμε κατηγορία και με την έγκριση σαφώς του ΕΟΤ, το ΑΚΤΑΙΟΝ πλέον είναι 3* Boutique Hotel!

Διονύσης Λογοθέτης «Ιδιοκτήτης του  Aktaion Beach Boutique Hotel &Spa»

Η συνεργασία μας με την εταιρία MORPHÓ για την αρχιτεκτονική μελέτη και ανακαίνιση του Parian Boutique Hotel ήταν άψογη. Είχαμε μονίμως την υποστήριξη και βοήθεια τους στην πραγματοποίηση της ανακαίνισης, σε ότι πρόβλημα παρουσιάστηκε. Τηρήθηκαν όλα τα χρονοδιαγράμματα τα οποία είχαμε θέσει και το αποτέλεσμα στο τέλος της ανακαίνισης ήταν όπως ακριβώς το είχαν σχεδιάσει και είχαμε οραματιστεί.

Γιάννης Κονταράτος «Ιδιοκτήτης του Parian Boutique Hotel»