Μελέτη Ανακαίνισης & Εκσυγχρονισμού Ξενοδοχείου σε Boutique Hotel 3*

Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος δημιούργησε το σήμα Boutique Hotel για να αναπτύξει και να προβάλει τα μικρά ξενοδοχεία της χώρας μας, μέσα από καινοτόμες υπηρεσίες και να αναδειχθεί η ξενοδοχειακή Ελληνική φιλοξενία.

Μικρά ξενοδοχεία, από τρία αστέρια και πάνω, που διαθέτουν έως 60 δωμάτια, με ιδιαίτερη αισθητική και μοναδικές παροχές μπορούν να ”κατακτήσουν” το σήμα Boutique Hotel. Η μικρή δυναμικότητα επιτρέπει γρήγορα στο επισκέπτη να εξοικειωθεί με το περιβάλλον και να απολαύσει τη φιλοξενία. Στόχος ο επισκέπτης να αποκτήσει μια μοναδική ξενοδοχειακή εμπειρία γεμάτη αναμνήσεις καθώς και ο ξενοδόχος να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό.

To 2017 η εταιρία μας ανέλαβε την ανακαίνιση και τη μετατροπή του Parian Hotel σε Boutique Hotel 3 αστέρων, ένα ξενοδοχείο υψηλών προδιαγραφών, με το οποίο συνεχίζουμε μέχρι σήμερα την συνεργασία μας.

Το ξενοδοχείο ” Parian Boutique Hotel ” έχει πιστοποιηθεί επισήμως ως “BOUTIQUE HOTEL” από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος. Βρίσκεται στη Νάουσα της Πάρου και είναι χτισμένο σύμφωνα με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Κυκλάδων, προσφέροντας στους πελάτες του όλες τις σύγχρονες ανέσεις. Στο χώρο κυριαρχεί σύγχρονο design, χωρίς να λείπουν βέβαια τα παραδοσιακά στοιχεία, που διατηρούν και αναδεικνύουν την νησιώτικη αύρα του καταλύματος.

Ο εσωτερικός σχεδιασμός βασίστηκε σε συγκεκριμένο concept, εμπνευσμένο από φυσικά υλικά και στοιχεία [sea – pebbles – nature – light]. Ως προς τον εξοπλισμό και την εσωτερική διακόσμηση προτάθηκαν minimal αισθητικής σχεδιασμοί σε συνδυασμό μεσογειακού στυλ.

Το Concept Σχεδιασμού περιλαμβάνει τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την εσωτερική διακόσμηση (Interior Design). Αρχιτέκτονες, designers και ξενοδόχοι δημιουργούν μια ξεχωριστή ιστορία που αποτελεί την εταιρική ταυτότητα – branding του καταλύματος και δρομολογεί την εμπειρία του επισκέπτη.

Οι αρχιτέκτονες κατά το πρώτο στάδιο της μελέτης, διευρύνουν το concept σχεδιασμού αναφορικά με την επωνυμία του καταλύματος, με σκοπό να διαμορφωθεί ένα αρχιτεκτονικό «σενάριο», πλήρως ενταγμένο στο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, το οποίο θα δημιουργεί μια ολοκληρωμένη και ξεχωριστή χωρική εμπειρία στον επισκέπτη -χρήστη. Η εσωτερική διακόσμηση ακολουθεί τις νέες διεθνείς τάσεις και ”αναλαμβάνει” την οπτικοποίηση του ξενοδοχειακού concept. Μία εικόνα μπορεί να μεταφέρει στον υποψήφιο επισκέπτη την αίσθηση του χώρου πριν καν τον επισκεφτεί ώστε να επιλέξει το συγκεκριμένο κατάλυμα.

Ο κύριος Γιάννης Κονταράτος ιδιοκτήτης του Parian Boutique Hotel μας παραθέτει την εμπειρία του μετά την συνεργασία μαζί μας για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου του.

Μέσω της αναβάθμισης κατέστη εφικτή η αύξηση της τιμής πώλησης των δωματίων για το έτος 2018 κατά μέσο όρο 60% καθώς και η ετήσια πληρότητα του ξενοδοχείου κατά 25%

Η συνεργασία μας με την εταιρία MORPHÓ για την αρχιτεκτονική μελέτη και ανακαίνιση του Parian Boutique Hotel ήταν άψογη. Μετά από τα πρώτα ραντεβού μας και τις πρώτες αποτυπώσεις και συζητήσεις σε σύντομο χρονικό διάστημα μας παρουσιάστηκε ένα προσχέδιο το οποίο ήταν πολύ κοντά σε αυτό που εμείς θέλαμε και είχαμε φανταστεί αλλά και υλοποιήσιμο. Προχωρώντας λοιπόν είχαμε μονίμως την υποστήριξη και βοήθεια τους στην πραγματοποίηση της ανακαίνισης, αντιμετωπίσαμε ότι πρόβλημα παρουσιάστηκε σε συνεργασία μαζί τους, τηρήθηκαν όλα τα χρονοδιαγράμματα τα οποία είχαμε θέσει και το αποτέλεσμα στο τέλος της ανακαίνισης ήταν όπως ακριβώς το είχαν σχεδιάσει και είχαμε οραματιστεί. Το ξενοδοχείο Parian Boutique Hotel λειτούργησε ανακαινισμένο το καλοκαίρι του 2018, αυτό που δεν περιμέναμε ήταν τα τόσο άμεσα αποτελέσματα της ανακαίνισης.

Στόχος μας ήταν η απόσβεση της επένδυσης σε διάστημα 4 ετών και μια αύξηση του τζίρου από την πρώτη χρονιά η οποία να κινηθεί κοντά στο 40-50%. Τελικά το 2018 έκλεισε με μια αύξηση του τζίρου η οποία έφθασε το 104%!! Ήταν μια εκπληκτική χρονιά για εμάς, γεμίζοντας μας αισιοδοξία για το μέλλον όντας ανανεωμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον συνεχή αυξανόμενο ανταγωνισμό.

Ευχαριστούμε πολύ την MORPHÓ η οποία συνέβαλε σε αυτό, τους ευχαριστούμε για την άψογη συνεργασία μας και τους προτείνουμε ανεπιφύλαχτα… είναι πλέον φίλοι μας!

Υπηρεσίες

Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός, Ανακαίνιση, Εσωτερικός Σχεδιασμός

Περιοχή έργου

Νάουσα Πάρου

Έτος

2017

Πελάτης

Γιάννης Κονταράτος

Αρχιτέκτονας

MORPHÓ