Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός Καταλυμάτων

Όραμα της MORPHÓ είναι η δημιουργία και η αναδιαμόρφωση των αισθητικών προτύπων.

Με οδηγό την έμπνευση, την καινοτομία και την εμπειρία, προσφέρουμε πρωτοπόρες υπηρεσίες, με τήρηση διεθνών – ευρωπαϊκών προτύπων και υψηλών standards, δημιουργώντας έργα φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Σχεδιάζουμε λύσεις που εξυπηρετούν ανάγκες, κάνουμε το «ωραίο» καθημερινότητα, με μεθοδικότητα και συνέπεια απέναντι στα έργα και τους πελάτες μας.

Μελετώντας τη φύση του κάθε έργου, τις προδιαγεγραμμένες ανάγκες, αλλά και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών – επενδυτών, η αρχιτεκτονική ομάδα της MORPHÓ που αποτελείται από Διπλωματούχους Αρχιτέκτονες Μηχανικούς αναλαμβάνει τον πλήρη αρχιτεκτονικό σχεδιασμό φροντίζοντας ώστε να προσφέρει ένα αποτέλεσμα που όχι μόνο έχει υψηλή αισθητική, αλλά είναι ταυτόχρονα λειτουργικό και σύγχρονο.

Το αρχιτεκτονικό σχέδιο πρέπει να ανταποκρίνεται στα όνειρα και στις ανάγκες του ιδιοκτήτη – επενδυτή και να πληροί όλες τις προδιαγραφές σύμφωνα με τις διατάξεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού (Γ.Ο.Κ.) και του Κτιριοδομικού Κανονισμού.

Στάδια Αρχιτεκτονικής Μελέτης

Η Αρχιτεκτονική Μελέτη χωρίζεται σε 4 στάδια:

  1. Γνωμάτευση ακινήτου

Το πολεοδομικό τμήμα της MORPHÓ αναλαμβάνει να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη ή τον επενδυτή για τις απαραίτητες ενέργειες και τα βήματα που απαιτούνται για τις εγκρίσεις από δημόσιες υπηρεσίες και τα είδη των χρήσεων που μπορούν ναεγκατασταθούν στο ακίνητο.

  1. Αρχιτεκτονική Προμελέτη

Η πλήρως καταρτισμένη ομάδα αρχιτεκτόνων της Morphó, αναλαμβάνει να σχεδιάσει και να αποτυπώσει αρχιτεκτονικά το σπίτι, το ξενοδοχείο, την επιχείρηση ή την επένδυση των ονείρων σας. Αξιοποιώντας τις πλέον σύγχρονες τάσεις στον Αρχιτεκτονικό Σχεδιασμό, αλλά και φροντίζοντας πάντοτε για τη διαχρονικότητα όλων των έργων που αναλαμβάνει, η Morphó αποτελεί την ιδανική επιλογή για κάθε τύπο project.

Ξεκινώντας την Αρχιτεκτονική προμελέτη, η αρχιτεκτονική ομάδα πραγματοποιεί την αυτοψία στο ακίνητο είτε πρόκειται για αδόμητο οικόπεδο ή υφιστάμενο κτίσμα και διερευνά τις θεάσεις, τις ποιότητες της τοποθεσίας, μελετά την ιστορία και την αρχιτεκτονική της ευρύτερης περιοχής, καθώς και τους όρους δόμησης. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το Concept θα αποτελέσουν την αρχή της αρχιτεκτονικής δημιουργίαςκαι ιδίως αργότερα στο στάδιο της πρότασης που αφορά το Interior Design.

Θα αναλυθούν όλες οι παράμετροι που θα επηρεάσουν τον τελικό σχεδιασμό του ακινήτου, με σκοπό να διαμορφωθεί ένα αρχιτεκτονικό «σενάριο» το οποίο θα δημιουργεί μια ολοκληρωμένη και ξεχωριστή χωρική εμπειρία στον επισκέπτη -χρήστη.

Κατά τη διάρκεια επεξεργασίας αυτού του σταδίου θα γίνουν παρουσιάσεις, στις οποίες αναλύονται η εξέλιξη των προτάσεων, οι επιλογές των υλικών κλπ, με σκοπό τον καθορισμό όλων των παραμέτρων που θα οδηγήσουν στο βέλτιστο αποτέλεσμα της μελέτης.

  1. Οριστική Αρχιτεκτονική Μελέτη

Η αρχιτεκτονική μελέτη ολοκληρώνεται, με την εκπόνηση της οριστικής μελέτης, δηλαδή, την ολοκλήρωση των αρχιτεκτονικών σχεδίων με λεπτομέρειες που συγκεντρώνουν και αποτυπώνουν σχεδιαστικά όλες τις λειτουργίες του ακινήτου βάσει των τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών που ισχύουν. Στο στάδιο αυτό έχουν ολοκληρωθεί και οι υπόλοιπες οριστικές μελέτες όπως στατικά και Η/Μ, ώστε να υποβληθούναρμόδια στην Πολεοδομική Υπηρεσία.

  1. Μελέτη Εφαρμογής Αρχιτεκτονικής Μελέτης

Στα πλαίσια της μελέτης εφαρμογής των Αρχιτεκτονικών θα εξεταστεί ο σχεδιασμός των χώρων και θα επιλυθούν κατασκευαστικά και σχεδιαστικά ζητήματα. Αφορά στην πλήρη σειρά κατασκευαστικών σχεδίων που θα προσδιορίσουν τον τρόπο κατασκευής και υλικών του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού της οικοδομικής αδείας, των στατικών επιλύσεων αλλά και Η/Μ υποδομών. Κατά αυτήν την έννοια, στο στάδιο αυτό επιλύονται κατασκευαστικά τα διάφορα μέρη του οικοδομικού έργου όπως τοιχοποιίες & επιχρίσματα ή επενδύσεις, τελικά δάπεδα και επιστρώσεις, κλίμακες, μονώσεις,σκυροδέματα και οροφές, κιγκλιδώματα και κουφώματα.

Παράλληλα με κάθε στάδιο επεξεργασίας των εκάστοτε μελετών (μελετών εφαρμογής), επεξεργάζεται στον ανάλογο βαθμό και ο αντίστοιχος προϋπολογισμός, τόσο για τις βασικές οικοδομικές εργασίες όσο και για τον μηχανολογικόεξοπλισμό σύμφωνα με τι ς ανάγκες του έργου.

Στη MORPHÓ συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε με οδηγό την έμπνευση και την καινοτομία δημιουργώντας έργα φιλικά προς το περιβάλλον, σεβόμενοι την αρχιτεκτονική και τις ιδιαιτερότητες της τοποθεσίας των έργων.

Τι λένε οι πελάτες μας;

Η εμπειρία μου με την εξ αποστάσεως συνεργασία, όσο επίφοβο και αν μπορεί να χαρακτηριστεί το «εξ’ αποστάσεως» με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο. Η συχνότητα των διαδικτυακών ραντεβού, η προθυμία της ομάδας και η διαρκής ενημέρωση για τη πορεία των μελετών επί του project δεν μου άφησαν κανένα περιθώριο ανασφάλειας. Όλα λειτούργησαν υποδειγματικά και είμαι χιλιοευχαριστημένος από τη MORPHÓ.

Ανδρέας Στούπας

Είχα πρωτοδεί την εταιρία στα social, ήθελα να εκσυγχρονιστεί το κατάλυμά μου, να αναβαθμιστεί, ήρθα σε επαφή με την εταιρεία και πραγματικά η επιλογή με δικαίωσε. Με την Αρχιτεκτονική πρόταση της MORPHÓ για την Ανακαίνιση και το Interior Design, καταφέραμε να αλλάξουμε κατηγορία και με την έγκριση σαφώς του ΕΟΤ, το ΑΚΤΑΙΟΝ πλέον είναι 3* Boutique Hotel!

Διονύσης Λογοθέτης «Ιδιοκτήτης του  Aktaion Beach Boutique Hotel &Spa»

Η συνεργασία μας με την εταιρία MORPHÓ για την αρχιτεκτονική μελέτη και ανακαίνιση του Parian Boutique Hotel ήταν άψογη. Είχαμε μονίμως την υποστήριξη και βοήθεια τους στην πραγματοποίηση της ανακαίνισης, σε ότι πρόβλημα παρουσιάστηκε. Τηρήθηκαν όλα τα χρονοδιαγράμματα τα οποία είχαμε θέσει και το αποτέλεσμα στο τέλος της ανακαίνισης ήταν όπως ακριβώς το είχαν σχεδιάσει και είχαμε οραματιστεί.

Γιάννης Κονταράτος «Ιδιοκτήτης του Parian Boutique Hotel»