Οικοδομική Άδεια Τουριστικού Καταλύματος

Η οικοδομική άδεια είναι απαραίτητη στην περίπτωση ανέγερσης νέας οικοδομής, ή προσθήκης σε προϋπάρχουσα. Οι προσθήκες μπορεί να είναι η κατασκευή περίφραξης ή περιτοίχισης, η κατασκευή βόθρων ή υπόγειων δεξαμενών νερού, εκσκαφών, αλλά και η κοπή δέντρων.

Η Αρχιτεκτονική ομάδα της MORPHÓ αναλαμβάνει τον πλήρη σχεδιασμό νέων καταλυμάτων, διασφαλίζοντας ένα άριστο αποτέλεσμα, σύμφωνα πάντα με τις κατευθύνσεις των συνεργαζόμενων επενδυτών και του προκαθορισμένου budget.

Ο επενδυτής σε συνεργασία με την αρχιτεκτονική ομάδα θα πρέπει να προσδιορίσουν το Concept και το Branding του καταλύματός του. Αυτά στη συνέχεια θα ενισχύσουν τη συλλογιστική πορεία και έμπνευση στην αρχιτεκτονική μελέτη, και ιδίως αργότερα στο στάδιο της πρότασης που αφορά το Interior Design.

Ξεκινώντας την Αρχιτεκτονική προμελέτη, η αρχιτεκτονική ομάδα σε συνεργασία με τον επενδυτή προσδιορίζουν τις λειτουργίες και το σενάριο του τουριστικού καταλύματος. Ο αρχιτέκτονας πραγματοποιεί την γνωμάτευση του οικοπέδου και του τόπου, διερευνά τις θεάσεις και τις ποιότητες της τοποθεσίας, μελετά την ιστορία και την αρχιτεκτονική της ευρύτερης περιοχής, καθώς και τους όρους δόμησης. Όλα αυτά σε συνδυασμό με το Concept θα αποτελέσουν την αρχή της αρχιτεκτονικής δημιουργίας. Ξεκινώντας με προσχέδια τα οποία παρουσιάζονται στον επενδυτή και στη συνέχεια με τρισδιάστατες απεικονίσεις, οριστικοποιείται η πρόθεση της αρχιτεκτονικής μελέτης, η μορφή και οι λειτουργικοί χώροι του καταλύματος.

Οριστικές Μελέτες για την Έκδοση Οικοδομικής Αδείας

Σε αυτό το στάδιο λαμβάνονται οι σχετικές εγκρίσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες, η εκπόνηση των λοιπών οριστικών μελετών με σκοπό την οριστική αδειοδότηση για την έναρξη της κατασκευής του κτιρίου ή των κτιρίων.Στο εν λόγω στάδιο κατατίθεται φάκελος στην αρμόδια υπηρεσία δόμησης & σε λοιπέςυπηρεσίες όπως (συμβούλιο αρχιτεκτονικής, εφορεία αρχαιοτήτων κτλ.) που θα περιέχειόλες τις απαραίτητες μελέτες για την πληρότητα του φακέλου όπως:

1. Διάγραμμα δόμησης

2. Οριστική Αρχιτεκτονική μελέτη

3. Οριστική Στατική μελέτη

4. Οριστική Μελέτη Η/Μ Εγκαταστάσεων

5. Οριστική Μελέτη Ύδρευσης & Αποχέτευσης

6. Μελέτη παθητικής πυροπροστασίας

7. Μελέτη Ενεργειακής Απόδοσης Κ.Εν.Α.Κ.

8. Μελέτη προσβασιμότητας

9. Χρονικός προγραμματισμός

10. Σχέδιο ασφάλειας και Υγείας Έργου

11. Προϋπολογισμός έργου

Η Έκδοση Οικοδομικής Αδείας ανήκει στην δικαιοδοσία και στηναποκλειστική ευθύνη της αρμόδιας ΥΔΟΜ.

Στη MORPHÓ αναλαμβάνουμε τη σύνταξη των οριστικών μελετών για την έκδοση οικοδομικής αδείας για ανέγερση ή αλλαγή χρήσης υφιστάμενου κτίσματος για μη κύριο τουριστικό κατάλυμα.

Είμαστε δίπλα σας σε κάθε βήμα, από την αρχική ιδέα έως την υλοποίηση.

Τι λένε οι πελάτες μας;

Η εμπειρία μου με την εξ αποστάσεως συνεργασία, όσο επίφοβο και αν μπορεί να χαρακτηριστεί το «εξ’ αποστάσεως» με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο. Η συχνότητα των διαδικτυακών ραντεβού, η προθυμία της ομάδας και η διαρκής ενημέρωση για τη πορεία των μελετών επί του project δεν μου άφησαν κανένα περιθώριο ανασφάλειας. Όλα λειτούργησαν υποδειγματικά και είμαι χιλιοευχαριστημένος από τη MORPHÓ.

Ανδρέας Στούπας

Είχα πρωτοδεί την εταιρία στα social, ήθελα να εκσυγχρονιστεί το κατάλυμά μου, να αναβαθμιστεί, ήρθα σε επαφή με την εταιρεία και πραγματικά η επιλογή με δικαίωσε. Με την Αρχιτεκτονική πρόταση της MORPHÓ για την Ανακαίνιση και το Interior Design, καταφέραμε να αλλάξουμε κατηγορία και με την έγκριση σαφώς του ΕΟΤ, το ΑΚΤΑΙΟΝ πλέον είναι 3* Boutique Hotel!

Διονύσης Λογοθέτης «Ιδιοκτήτης του  Aktaion Beach Boutique Hotel &Spa»

Η συνεργασία μας με την εταιρία MORPHÓ για την αρχιτεκτονική μελέτη και ανακαίνιση του Parian Boutique Hotel ήταν άψογη. Είχαμε μονίμως την υποστήριξη και βοήθεια τους στην πραγματοποίηση της ανακαίνισης, σε ότι πρόβλημα παρουσιάστηκε. Τηρήθηκαν όλα τα χρονοδιαγράμματα τα οποία είχαμε θέσει και το αποτέλεσμα στο τέλος της ανακαίνισης ήταν όπως ακριβώς το είχαν σχεδιάσει και είχαμε οραματιστεί.

Γιάννης Κονταράτος «Ιδιοκτήτης του Parian Boutique Hotel»